Enhver god historie starter med en ganske særlig kvinde.

Kære læser
Da jeg første gang fik ideen til at skrive en serie baseret på Plejaderne, kendt som De Syv Søstre, havde jeg ingen anelse om, hvor det ville føre mig hen. Jeg var meget tiltrukket af tanken om, at hver af de mytologiske søstre ifølge legenderne var unikke og stærke kvinder. Nogen siger, at det var de Syv Mødre, som såede Jorden – der er ingen tvivl om, at de i deres historier er særdeles fertile! – og at de fik adskillige børn med forskellige guder, som var fascinerede af deres styrke, skønhed og overjordiske mystik.

Jeg ønskede at prise kvinders bedrifter, særligt dem fra fortiden, hvor kvinders bidrag til at gøre verden til det sted, det er i dag, er blevet oveskygget af mænds i højere grad dokumenterede handlinger.

Imidlertid er definitionen på feminisme ikke dominans, men ligestilling, og de kvinder, jeg skriver om, både fra fortiden og i nutiden, accepterer, at de ønsker og behøver kærlighed i deres liv, men ikke nødvendigvis i traditionel forstand i form af ægteskab og børn. De syv søstre-serien fejrer skamløst den uophørlige søgen efter kærlighed og udforsker de knusende konsekvenser, det har, når den ikke findes.

Når jeg rejser rundt i verden og følger i fodsporene på mine virkelige og fiktive kvindelige karakterer for at lave research til deres historier, bliver jeg til stadighed ydmyg og overvældet af den ihærdighed og det mod, som generationer af kvinder før mig har besiddet. Hvad end de kæmpede imod fortidens køns- og racemæssige fordomme, mistede deres elskede til ødelæggende krig eller sygdom eller skabte sig et nyt liv i en anden del af verden, banede disse kvinder vejen for vores frihed til at tænke og gøre, hvad vi vil, som vi nyder godt af i dag. Og som vi ofte tager for givet.

Verden er desværre stadig ikke perfekt, og det tvivler jeg på, at den nogensinde bliver, for der vil altid være nye udfordringer forude. Men jeg tror virkelig på, at mennesket – særligt kvinder – trives med dette. Vi er, når alt kommer til alt, gudinderne af multitasking! Og hver dag – når jeg styrer mine børn med den ene hånd og et manuskript med den anden – priser jeg den kendsgerning, at jeg har fået min ’frihed’ til at være den, jeg er, på grund af tusinder af generationer af usædvanlige kvinder, der måske endda har forbindelse helt tilbage til De Syv Søstre …

Jeg er sikker på, at du – ligesom mig – særligt kan identificere dig med en af søstrene, og at der er en, du bryder dig mindst om. Imidlertid er det skønne ved at skrive om pigerne, at de hver især besidder et sæt unikke styrker og svagheder. Ligesom vi alle sammen gør.

Og så er der Pa Salt, søstrenes gådefulde far, som vi kun lærer at kende gennem de sørgende søstre efter hans død. Hvem var han? Og hvorfor adopterede han sine piger fra alle fire verdenshjørner?

De syv søstre er en historie om alt det, der hører menneskelivet til: kærlighed, familie, glæde, tab, frygt og smerte. Og frem for alt den ene gave, som er vigtigere end alle de andre, og som har holdt menneskeheden i live igennem ubærlig lidelse: HÅB.

Jeg håber, du vil nyde at udforske den omfattende research, jeg har foretaget for at kunne bringe stederne og karaktererne til live i fortællingerne.

Bog 1

Bog 2

Bog 3

Bog 4

Bog 5

Bog 6

Bog 7